IMG_5831

Kinderoefentherapie is een specialisatie van de Oefentherapie Cesar en Mensendieck. Een kinderoefentherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen van 0-18 jaar, met een motorische ontwikkelingsachterstand.

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Ongemerkt trainen kinderen hun spieren, oefenen ze hun zintuigen en motoriek en leren ze vaardigheden die ze hun hele leven nodig hebben. Tijdens de therapie wordt er gewerkt aan het aanleren en verbeteren van dagelijkse bewegingen, vaardigheden en houdingen.

Een kinderoefentherapeut behandelt kinderen met motorische problemen wanneer deze een negatieve invloed hebben op het dagelijks leven van het kind. Hierbij kunt u denken aan: onhandig zijn, niet goed meekomen met de gymles en het buitenspelen met leeftijdsgenootjes, bewegingsangst, maar ook moeite met schrijven of kleuren. De behandeling sluit aan bij de dagelijkse handelingen waar een kind moeite mee heeft, waarbij plezier en spelenderwijs leren centraal staan.