IMG_4949(1)

De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst voor Oefentherapie/fysiotherapie en kinderoefentherapie 2017 afgesloten.

Kinderen onder de 18 jaar:

 • Bij een chronische indicatie (Lijst van Borst):
  De therapie wordt vanuit de basisverzekering 100% vergoed.
 • Bij een niet chronische indicatie:
  De eerste 18 behandelingen van de therapie worden vanuit het basispakket vergoed. Mochten meer behandelingen nodig zijn worden deze deels vergoed vanuit een eventuele aanvullende verzekering. Het is afhankelijk van uw polis en uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden.

18 jaar en ouder:

 • Bij een chronische indicatie (Lijst van Borst):
  De eerste 20 behandelingen van de therapie worden vanuit de eventueel aanvullende verzekering vergoed. Het is afhankelijk van uw polis en uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden. Vanaf de 21e behandeling worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.
 • Niet chronische indicatie:
  De therapie wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Het is afhankelijk van uw polis en uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen vergoed worden.

Tarieven:

Zitting Methode Cesar / Mensendieck € 38,50
Zitting kinderoefentherapie € 48,00
Screening Methode Cesar / Mensendieck € 17,00
Intake en onderzoek na screening € 39,00
Screening, intake en onderzoek € 56,00
Eenmalig kinderoefentherapeutisch rapport € 38,00
Oudergesprek inclusief instructie € 38,00
Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek € 56,00
Toeslag voor thuisbehandeling € 15,00

Bij behandelingen die niet 24 uur van te voren afgezegd zijn, wordt 75 % van het behandeltarief in rekening gebracht. Deze kosten moeten door uzelf betaald worden en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.