fysiotherapie

De fysiotherapeut heeft de opleiding fysiotherapie afgerond en is een bevoegd therapeut. De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Fysiotherapeuten vallen onder artikel 3 van de Wet BIG. Wij zijn bij de beroepsvereniging KNGF aangesloten.

Algemeen
Fysiotherapie richt zich op het behandelen en voorkomen van fysieke klachten en het verbeteren van de bewegingsvrijheid. Door middel van gerichte oefeningen, massagetechnieken en advies helpt fysiotherapie bij het herstellen van spier- en gewrichtsproblemen, het verbeteren van de lichaamshouding en het bevorderen van een actieve levensstijl.

De fysiotherapeut is specialist in het verzinnen van specifieke oefeningen waarmee onder meer gewerkt wordt aan het herstel van spier- en gewrichtsfuncties door spierversterking, spierontspanning, mobilisatie en stabilisatie.

Het eerste bezoek
Bij uw eerste bezoek beginnen we met een intake en onderzoek. We bespreken uw klachten, medische geschiedenis en doelen. Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op dat is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Behandelplan
Na de intake en het onderzoek zal de therapeut samen met de patiŽnt een behandelplan opstellen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij/zij samen met u naar uw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden. De therapeut werkt nauw met u samen om uw voortgang te monitoren en aan te passen waar nodig.

De kracht van fysiotherapie is dat het herhaling van klachten leert voorkomen. Wanneer u in behandeling gaat, zult u, door het geleerde thuis toe te passen, zelf actief deelnemen aan uw herstel. Een groot deel van de verantwoordelijkheid ligt bij u zelf. U wordt als het ware uw eigen therapeut. Wij hebben als doel om u te begeleiden naar het zo optimaal mogelijk bewegen binnen uw dagelijkse bezigheden.